середа, 05 листопада 2008 13:53

Ведмедиця офіційно стала головним метеорологом області

Молода ведмедиця зоопарку Челябінська Намистинка офіційно працевлаштована в компанію "Канцбюро" на посаду "Старшого ведмедя і головного метеоролога". Три місяці тому молоду робітницю прийняли на роботу в компанію з випробувальним терміном. За цей час вона зарекомендувала себе як добросовісний працівник, і було ухвалено рішення продовжити з нею контракт, а також видати їй офіційний документ - трудову книжку.

Як пояснили в зоопарку, така своєрідна форма опіки фізичних і юридичних осіб над тваринами застосовується в багатьох зоопарках світу. Щомісячно клишонога робітниця отримуватиме по більше ста доларів. Ці гроші направлятимуть на ремонт і впорядкування вольєрів, на покупку тренажера для ведмедів. Харчування оплачується з міського бюджету, пояснює ІТАР-ТАСС.

На підставі спостережень за поведінкою тварини фахівці визначають час зміни сезонів і роблять прогнози на зиму. Лягла рано спати ведмедиця - зима буде сувора. Бура ведмедиця потрапила в челябінський зоопарк два роки тому з дикої природи. У зоопарку живуть ще два бурі ведмеді. Це 15-річна (за ведмедячими мірках стара) Маша і молодий Степан. Вони поки безробітні.

Зараз ви читаєте новину «Ведмедиця офіційно стала головним метеорологом області». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі