вівторок, 05 червня 2007 09:14

Вдову Єльцина виселяють з держдачі

Вдову першого президента Росії Наїну Єльцину виселяють з держдачі в Барвисі, де Борис Єльцин і його сім"я прожили 15 років. Ще 31 травня, напередодні сорока днів після смерті Єльцина, Управління справами президента прислало Наїні Йосипівні повідомлення про негайне звільнення держдачі в Барвисі.

Зараз Наїна Єльцина вимушена швиденько пакувати валізи. Ситуація ускладнюється тим, що на особистій дачі в Горах-10, викупленій Єльциним ще в 1995 році (раніше це була дача Максима Горького), зараз повним ходом йде ремонт. Найімовірніше, вдові Єльцина доведеться тимчасово поселитися у однієї з своїх дочок. Обидві живуть по сусідству, володіючи не менш розкішними маєтками на Рубльово-Успенському шосе.

1 червня, на сороковий день після смерті Єльцина, президент Росії Володимир Путін, приїхав в Барвиху і висловив свої співчуття Наїні Йосипівні.

Того ж дня на Новодівічьому кладовищі пройшла поминальна служба, яку особисто провів Патріарх Алексій II. До могили Єльцина приїхали Галина Вишнєвська, Галина Волчек, Павло Бородін, Віктор Черномирдін і шеф протоколу першого президента Володимир Шевченко.

Наїну Єльцину супроводжував колишній президент України Леонід Кучма.

Перший президент Росії Борис Єльцин помер в Москві 23 квітня 2007 року на 77-му році життя в Центральній клінічній лікарні із-за серцево-судинної недостатності. Він був похований 25 квітня на Новодевічьем кладовище.

Держдача в Барвисі

Колишня президентська садиба в Барвисі (так званий об"єкт "Б-4") була зведена в кінці 1980-х спеціально для генсека Горбачова, причому за ударну роботу архітектор і керівник будівництва отримали з його рук по ордену Леніна.

Об"єкт включає ряд будов на території в 66 гектарів. Для зручності мешканців до ділянки відведено русло Москви-ріки, де є власний пляж. Під час другої єльцинської "п"ятирічки" головний будинок піддався кардинальній перебудові.

Проте з розвалом СРСР Горбачов вимушений був поступитися Барвихою новому господареві країни, який і займав її аж до самої смерті. Після відставки дача була закріплена за Ельциними в довічне користування; зрозуміло, всі витрати узяв на себе федеральний бюджет, повідомляє NEWSru.



Зараз ви читаєте новину «Вдову Єльцина виселяють з держдачі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі