четвер, 19 липня 2007 08:21

Вдова убитого журналіста подала до суду на "Аль-Каїду"

Вдова кореспондента The Wall Street Journal Денієла Перла, якого вбили у Пакистані в 2002 році, подала до суду на терористичну організацію "Аль-Каїда", причетну до викрадання і страти журналіста.

Позовна заява Маріанн Перл, повідомили в середу адвокати вдови журналіста, було подано Окружний суд Східного округу Нью-Йорка. Окрім "Аль-Каїди", співвідповідачами по позову Перл проходять декілька груп радикального ісламізму, що діють на території Пакистану, і пакистанський Habib Bank.

"Терористичні організації, а також ті, що надавали їм підтримку особи і фінансові структури, повинні бути притягнені до відповідальності за викрадання і страту Денієла Перла", мовиться в позовній заяві вдови журналіста. Маріанн Перл також має намір добитися виплати грошової компенсації, сума якої не уточнюється.

Найближчим часом Окружний суд повинен винести ухвалу, чи буде позов Маріанн Перл прийнятий до розгляду. Коли саме суд розглядатиме це питання, поки не уточнюється.

Кореспондента The Wall Street Journal Денієл Перл викрали в пакистанському місті Карачі в січні 2002 року. Перл збирав інформацію для статті про зв"язки пакистанських екстремістів з терористом Річардом Рейдом. Викрадачі були безпосередньо пов"язані з "Аль-Каїдою". У обмін на життя Перла викрадачі зажадали від США звільнити всіх талібів і членів "Аль-Каїди", затриманих під час військової кампанії в Афганістані.

Після того, як вимога бойовиків була знехтувана американською владою, Перла стратили. Як стало відомо пізніше, його убив особисто Халід Шейх Мохаммед (Khalid Sheikh Mohammed) - третя людина в ієрархії "Аль-Каїди". Мохаммед був в 2003 році затриманий американськими військовослужбовцями в Афганістані і дав докладні свідчення про вбивство журналіста, повідомляє AP.
Зараз ви читаєте новину «Вдова убитого журналіста подала до суду на "Аль-Каїду"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі