пʼятниця, 21 березня 2008 12:08

Вдова Че Гевари видала мемуари про чоловіка

 Друга дружина і вдова легендарного аргентинського революціонера Че Гевари Алейда Марч випустила книгу мемуарів "Evocation", повідомляє AFP. У книзі вона розповідає про шість років, прожитих з Че Геварою перед тим, як він відмовився від кубинського громадянства і виїхав організовувати революцію в Африці.

71-річна Марч присвятила книгу своїм дітям і соратникові чоловіка Фіделю Кастро, з яким Че Гевара брав участь у Кубинській революції в 1956-1959 роках.

"Я ніколи не давала і не збираюся давати інтерв"ю репортерам. Все, що я хотіла сказати, написано в цій книзі", - сказала Марч на презентації "Evocation" у кубинському культурному центрі Casa de las Americas в четвер.

Вона додала, що записати спогади її напоумили друзі, які натякнули їй, що така книга могла б стати непоганим кіносценарієм.

Че Гевара одружувався на Алейді Марч  1957 року після розлучення з своєю першою дружиною - перуанською революціонеркою Ільдою Гадеа.  1965 року після сварки з Фіделем Кастро Че Гевара залишив Кубу і вирушив формувати революційний рух у Африці (Конго). За два роки  - 1967 року  - він був узятий в полон в Болівії, а потім розстріляний.  1997 року прах Че Гевари був перевезений на Кубу і поміщений в мавзолей в місті Санта-Клара, повідомляє Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Вдова Че Гевари видала мемуари про чоловіка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі