субота, 22 березня 2008 13:11

Вдова Че Гевари презентувала на Кубі книгу про чоловіка

Вдова Че Гевари презентувала на Кубі книгу про чоловіка
У Гавані пройшла презентація книги спогадів удови легендарного латиноамериканського революціонера Че Гевари Алейди Марч.

"В мене ніколи не було покликання письменниці, але я не могла не розповісти про мої найдорожчі спогади про чоловіка", - заявила Алейда Марч на презентації книги "Evocacion" (Спогади).

За її словами, вона ніколи не давала і не збиралася давати інтерв"ю журналістам. "Все, що я хотіла сказати, ви можете прочитати у цій книзі", - додала вона.

У книзі вдова легендарного революціонера розповідає про таємні зустрічі з чоловіком в Танзанії на початку 60-х років минулого століття, коли Че Гевара намагався підняти революційно-визвольний рух в Африці.

Крім того вперше опубліковані нікому раніше невідомі особисті листи Че Гевари.

Раніше книга вже була представлена на суд читачів в Іспанії, Греції та Сербії.

Марч і Гевара познайомилися на Кубі в роки партизанської боротьби проти диктатора Фульхенсіо Батісти. Вона була особистим секретарем Че Гевари, коли він командував четвертою, а пізніше восьмою колоною кубинських революціонерів.

Після перемоги кубинської революції в 1959 році Че Гевара розлучається зі своєю першою дружиною перуанкою Ільдою Гадеа й одружується на Алейді Марч.

Разом вони прожили вісім років і в них від шлюбу народилися четверо дітей.

В даний час Алейда Марч очолює Центр Че Гевари в Гавані, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Вдова Че Гевари презентувала на Кубі книгу про чоловіка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі