вівторок, 13 березня 2007 12:40

Вчителька відсудила у Естонії майданчик для гольфу і 42 особняки

Немолода естонська вчителька Сийрі Мітт виграла позов до уряду республіки, який забрав у держвласність землю, що належала дідові позивальниці. Як пише Postimees, Державний суд Естонії визнав розпорядження уряду протиправним, зобов"язавши його виплатити позивальниці три мільйони крон (близько 250 тисяч доларів).

Ділянку землі площею 10 гектарів вилучили під будівництво поля для гольфу. До теперішнього часу майданчик там вже побудовали. Крім того, на цій землі вже збудували або добудовують 42 особняки, кожен з яких оцінють в 8-9 мільйонів крон.

По словах Сийрі Мітт, підприємці не без допомоги місцевої влади отримали її землю ще на початку 90-х років, "коли народ перебував в ейфорії від того, що Естонія знов стала незалежною".

- Ми раділи здобутій незалежності, а дехто, що вже мав великі привілеї, думав про те, як дістати землю, що належала моєму дідові, — розповіла Мітт.

Коли в 1999 році Мітт обміряла свої землі, то виявилось, що після розпаду СРСР повернули їй не все. З"ясувалося, що 10 гектарів сім"ї Мітт, а також 120 гектарів земель інших селян належать спільній естонсько-фінській фірмі Golfmarina. Підприємці отримали права на ці ділянки, завдяки розпорядженню уряду Естонії, який визнав вказані землі держземлею комерційного призначення.

Минулого року Талліннський адміністративний суд анулював розпорядження уряду як протиправне. Однак після цього Талліннський окружний суд виніс протилежну ухвалу. І лише тепер Державний суд анулював ухвалу окружного суду, і вирішив, як і адміністративний суд, що розпорядження уряду було протиправним, а передача землі в держвласність невиправдана, передає Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Вчителька відсудила у Естонії майданчик для гольфу і 42 особняки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі