пʼятниця, 22 лютого 2008 13:33

Вчені зрозуміли, як ефективно управляти вагою

Серйозні поведінкові зміни необхідні для ефективного схуднення та поліпшення здоров"я людей з ожирінням - такого висновку дійшли дослідники Brown Unіversіty (США), проаналізувавши дані відносно більше п"яти тисяч чоловіків і жінок, які в середньому втратили 31 кілограм ваги протягом шести років. Учасники огляду домоглися таких гарних результатів тільки завдяки фізичним заняттям і збалансованій дієті.

Для підтримки нормальної маси тіла в сучасному світі, де більшість людей веде сидячий спосіб життя, покладається на продукти швидкого харчування й пересування в транспортних засобах, будуть потрібні значні зусилля й кардинальні зміни щоденних звичок, говорять фахівці. На їхню думку, глобальна криза способу життя вимагає термінового вирішення, оскільки у світі вже більше мільярда дорослих мають надлишкову вагу, а 300 млн з них поставлений діагноз клінічного ожиріння. Високі рівні фізичної діяльності (60-90 хвилин на день) і свідомий контроль переваг у їжі - це два основних принципи ефективного управління вагою, стверджують медики. Вони є незмінними й для тих, кому не доведеться долати генетичну або фізіологічну схильність до ожиріння.

Якщо ви хочете уникнути підвищеного індексу маси тіла, ви повинні справді істотно змінити свій спосіб життя - іншого шляху немає, упевнені клініцисти. Епідемія ожиріння не зникне просто тому, що люди замінять у сніданку звичайне молоко на знежирене - вони повинні набагато скоротити калорійність їжі та активно займатися спортом, щоб досягти здорової ваги, повідомляє Освітній портал.

Зараз ви читаєте новину «Вчені зрозуміли, як ефективно управляти вагою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі