пʼятниця, 09 квітня 2021 03:17

Вчені знайшли рослинну речовину, яка допоможе боротися з Covid-19

Вчені знайшли рослинну речовину, яка допоможе боротися з Covid-19
Рослинна речовина допоможе у боротьбі з Covid-19. Фото: Інтерфакс

Група індійських науковців презентувала результати масштабного дослідження кверцетину - молекули флавоноїду - виявленої в багатьох рослинах, фруктах і овочах, яку можна використовувати як лікарський засіб проти Covid-19.

Медикаменти на основі кверцетину потенційно можуть поширюватися разом з програмами вакцинації в якості підсилювача або альтернативи, результати цього дослідження розміщені на порталі Springer Open.

Дослідницька група виконала молекулярний аналіз, використовуючи тривимірні структури десяти ключових білків Covid-19 і оцінивши афінність (тобто силу взаємодії речовин) зв'язування клітин людини з кожним з цих білків коронавірусу за участю кверцетину.

Як виявилося, кверцетин перешкоджає зв'язуванню вірусу з клітинами людини через рецептор-зв'язуючий домен (RBD) на поверхні шиповидного білка вірусу. Саме ця ділянка білка стала для кверцетину мішенню, тому коронавірус був нейтралізований. Однак кверцетин, зв'язуючись з вірусом, не чинив впливу на організм людини. Отже, ці результати підтвердили, що кверцетин може бути ефективним в запобіганні проникнення коронавірусу в клітини людини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бразилію накрив масовий голод через пандемію коронавірусу

За останній рік через пандемію Covid-19 очікувана тривалість життя по Європі зменшилася. З 1960-х тривалість життя, загалом, збільшувалася більше, ніж на 2 роки, кожні 10 років.

Зараз ви читаєте новину «Вчені знайшли рослинну речовину, яка допоможе боротися з Covid-19». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі