середа, 09 травня 2007 18:57

Вчені запустили перший міжнародний інтернет-проект "Енциклопедія життя"

Група учених з різних країн світу оголосила про запуск інтернет-проекту "Енциклопедія життя" (Encyclopedia of Life), який об"єднає відомості про всі біологічні види, відомі науці. Сторінки сайту включатимуть текстову інформацію, фотографії, карти, аудіо- і відеозаписи.

По аналогії з енциклопедією Wikipedia на сайті впровадять систему вільного внесення редакторських правок, повідомляє газета Washington Post.

На сьогоднішній день науці відомо близько 1,8 мільйонів біологічних видів. Перш за все, до єдиної бази даних увійдуть матеріали по тваринах, рослинах і грибах. Потім учені планують розмістити на сайті інформацію про мікроорганізми. Можливо, до енциклопедії також увійдуть матеріали про викопні види, повідомляє агентство Reuters.

На розробку "Енциклопедії життя" виділили два гранти на загальну суму 12,5 мільйона доларів. Серед учасників проекту - Гарвардський університет і Смітсоновський інститут. Створення бази даних планують завершити протягом 10 років. Потім вона поповнюватиметься зі знаходженням нових живих істот, передає Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Вчені запустили перший міжнародний інтернет-проект "Енциклопедія життя"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі