Ексклюзиви
вівторок, 11 грудня 2007 13:33

Вчені виявили на Марсі живі організми

Досліджена ділянка землі, здобута марсоходом Spirit з поверхні планети і вивчена в Національному космічному агентстві по аеронавтиці та дослідженню космічного простору США (NASA), довела, що навколишнє середовище на планеті ідеально підходить для життя мікроорганізмів, передає ВВС. Таким чином, можна зробити висновки, що життя на Марсі можливе.

Завдатки організмів ймовірно утворилися тоді, коли гаряча вода з джерел або пари вступили у взаємодію з вулканічними скелями. На Землі саме в подібних місцях і знаходяться скупчення мікроорганізмів, заявив керівник проекту Стів Скуерс. "Ми дуже здивовані зробленим відкриттям", - заявив він на зустрічі Американського геофізичного союзу.

Учені описують експеримент як випадкове відкриття. Фахівці відразу відмітили, що зораний марсоходом ґрунт мав набагато більш виражений відтінок, ніж передбачалося. Це дозволило зробити висновок про те, що умови в одному з районів Марса характеризувалися підвищеною вологістю, сильною кислотністю та окисляючими ознаками.

Ймовірно, що життя, яке зародилося на Марсі, якщо це і трапилося, могло адаптуватися до умов місцевості на планеті, але деякі хімічні реакції, які були важливими для появи життя на Землі, просто могли там не відбутися.

Нагадаємо, за даними NASA, в ході вивчення марсіанського ґрунту були виявлені ознаки наявності піску і води, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Вчені виявили на Марсі живі організми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути