четвер, 07 червня 2007 13:48

Вчені США пов"язали неприємності людини з його малою вагою при народженні

Американські учені з"ясували, що майбутнє людини безпосередньо залежить від його маси при народженні. За цими даними, неприємності практично гарантовані дітям, які важили менше 2500 грамів. Про це повідомляє The Washington Profile з посиланням на дослідження University of Michigan Institute for Social Research.

Діти, які мали при народженні малу масу тіла, мають на 30% менше шансів в дитинстві володіти хорошим або відмінним здоров"ям. Причому, в більшості випадків, ця проблема тільки посилюється з часом - шанси на погане здоров"я в зрілому віці для них збільшуються на 70%.

У початкових класах школи подібні діти гірше встигають по математиці, читанню і іншим основним предметам. Для дитини з подібною малою вагою шанси на закінчення середньої школи зменшуються на одну третину. Ще один наслідок: річний дохід людини, що важила при народженні менше 2,5 кг, у віці 25 років буде менше доходу його "нормальних" однолітків на 10,2%. У 35-річному віці розрив тільки збільшується - до 15,6%, а у віці 37-56 років досягає 22%.

Одне з пояснень цього парадоксу полягає в наступному: немовлята з малою вагою частіше з"являються на світ в бідних сім"ях. Це відбивається не тільки на здоров"ї дитини (подібні сім"ї, як правило, не мають медичної страховки і, тому, рідше відвідують лікарів), але і на його харчуванні, освіті і розвитку, повідомляє NEWSru.


Зараз ви читаєте новину «Вчені США пов"язали неприємності людини з його малою вагою при народженні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі