субота, 23 лютого 2008 15:38

Вчені придумали, що робити на випадок апокаліпсису

Чергову дату апокаліпсису озвучили вчені з англійського університету міста Сассекса. Подібні прогнози вже були, але вони постійно коригуються, після вивчення нових даних про світобудову.

Наша Земля спочатку гарненько прожариться, а потім буде поглинена Сонцем.

І вечірка з цієї нагоди наступить вже зовсім скоро, через якихось 7,6 мільярдів років. Учений інституту Сассекського, Роберт Сміт ще раніше розрахував, що коли Сонце переробить всі свої внутрішні резерви, воно перетвориться на небезпечну зірку червоний гігант. Неабияк пошарпана на той час сонячними перетвореннями і перетворившись на космічний чіпс, Земля, не зможе уникнути повного знищення, якщо тільки їй не допоможуть її мешканці.

На думку Сміта, розріджена зовнішня атмосфера Сонця розповсюдиться набагато далі за його видимий диск. І Земля обертатиметься в цьому зовнішньому шарі Сонця. Поступово, під впливом цього шару, Земля почне зближуватися з Сонцем і, зрештою, звалиться на нього і світило розчинить її без сліду. Якщо це допоможе заспокоїти вразливих персон, то життя на Землі стане неможливим ще задовго до цього моменту. Через мільярд років, Сонце почне поволі розширюватися, океани на Землі випаруються, створивши на Землі гігантський парниковий ефект в парі з глобальним потепленням (Звичайно, якщо ми самі не влаштуємо його раніше).

Сміт пропонує два рішення, які допоможуть уникнути цієї долі, але поки вони виглядають вельми фантастичними.

Перше - це використовувати астероїдну гравітаційну тягу, запрягти їх і вилетіти за межі небезпечної зони. Легкий гравітаційний поштовх кожні шість тисяч років допоможе Землі протягнути ще мінімум 5 мільярдів років. Для цього не потрібно направляти астероїд на повній швидкості в нашу планету, достатньо лише його прольоту неподалеку, щоб трохи скоректувати траєкторію Землі.

Друге рішення вже пропонувалося і раніше, але менш фантастичним воно виглядати не почало. Це побудова міжпланетних "рятувальних плотів", які використовуючи сонячну енергію, відбуксирують Землю на безпечну відстань, повідомляє Newsland.

Зараз ви читаєте новину «Вчені придумали, що робити на випадок апокаліпсису». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі