понеділок, 25 червня 2007 16:18

Вчені не радять Лукашенку самостійно будувати АЕС

Білорусія не в змозі власними силами розвивати атомну енергію. З такою заявою виступив в понеділок голова президії Національної академії наук Білорусії Михайло Мясниковіч.

"Білорусь не в змозі тільки власними силами розвивати атомну енергію. Ми сподіваємося на плідну міжнародну співпрацю в цій сфері, перш за все, з країнами СНД", - звернувся Мясниковіч до учасників засідання комісії держав-учасників СНД з використання атомної енергії в мирних цілях.

Раніше представники керівництва республіки, зокрема президент Олександр Лукашенко, не раз заявляли про плани по будівництву в Білорусії першої АЕС. Повідомлялося, що атомна станція може бути побудована в Могильовській області недалеко від межі з Росією. Називався навіть рік запуску АЕС, яка нібито повинна почати роботу в 2015 році.

Тим часом дослідження громадської думки показує, що до будівництва власної АЕС білоруси виявляють помірну цікавість. За словами виконавчого директора міжнародного дослідницького агентства "Євразійський монітор" Ігоря Задоріна, інтерес жителів республіки до будівництва АЕС "близький до позитивної цікавості", повідомляє Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Вчені не радять Лукашенку самостійно будувати АЕС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі