пʼятниця, 28 грудня 2007 11:21

Вбивство Бхутто може призвести до громадянської війни

Вбивство лідера пакистанської опозиції колишнього прем"єр-міністра країни Беназір Бхутто може привести до початку нової громадянської війни, пише газета The Times.

В результаті безладів, що почалися в країні після смерті Бхутто, вже постраждали десятки чоловік.

За словами пакистанської поліції, всюди в країні зберігається напруженість.

Бхутто померла 27 грудня на операційному столі від важкого поранення, отриманого при теракті. Бойовик-смертник відкрив вогонь по її автомобілю, а потім підірвав вибуховий пристрій під час багатотисячного опозиційного мітингу в місті Равалпінді. В результаті ще близько 20 осіб, зокрема декілька співробітників поліції, загинули і не менше 15 отримали поранення.

У ніч на п"ятницю труна з тілом Бхутто була доставлена в її рідне місто Ларкан в південній провінції Сінд спеціальним рейсом на військовому літаку. Вона буде похована в п"ятницю поряд зі своїм батьком Зульфікаром Алі Бхутто в сімейному мавзолеї. На похоронах будуть присутні її чоловік Асіф Алі Зардарі і троє їхніх дітей: син Білавал та дочки Бахтавар та Асіфа.

У Пакистані оголошений триденний траур у зв"язку з трагічною загибеллю екс-прем"єра, повідомляє АМИ "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Вбивство Бхутто може призвести до громадянської війни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі