Ексклюзиви
понеділок, 18 лютого 2008 12:25

Вбивство Беназір Бхутто обійшлося у 7 тисяч доларів

Верховний командир проталібських сил у провінції Південний Вазирістан Байтулла Мехсуд заплатив понад 7 тис. доларів, щоб убити опозиційного лідера Беназір Бхутто. У дану суму входить забезпечення терориста "поясом смертника" і його доставка на мітинг, де був здійснений вибух. Про це повідомили представники правоохоронних органів Пакистану.

Крім того, підозрювані у справі про вбивство Беназір Бхутто повідомили, що теракт, здійснений 27 грудня 2007 року, був розроблений особисто Мехсудом.

Три дні тому, 15 лютого, пакистанська поліція заарештувала п"ятого підозрюваного у вбивстві екс-прем"єра країни. У місті Камара був арештований пов"язаний з "Аль-Каїдою" ісламський бойовик Абдур Рашид. Бойовик зізнався в участі у підготовці замаху.

Раніше, 7 лютого, у м. Равалпінді, де і була убита Беназір Бхутто, було арештовано двоє чоловіків - Хусаїн Гюль і його двоюрідний брат, що також зізналися в участі у замаху.

В середині січня ц.р. спецслужби Пакистану заарештували на північному заході країни двох підозрюваних, серед яких - 15-річний підліток, який зізнався, що входив до групи з п"яти бойовиків,  що підкорялася Мехсуду, і був посланий здійснити вбивство Бхутто.

Нагадаємо, екс-прем"єр Пакистану була убита 27 грудня 2007 р. у результаті атаки терориста-смертника. Вбивця спочатку кілька разів вистрелив у Бхутто, а потім привів у дію вибуховий пристрій. У результаті загинуло ще близько 20 осіб. Уряд покладає відповідальність за вбивство Бхутто на терористичну мережу "Аль-Каїда", повідомляє РБК.

Зараз ви читаєте новину «Вбивство Беназір Бхутто обійшлося у 7 тисяч доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути