середа, 19 вересня 2007 08:07

Вбивці Політковської привели слідство до Києва

У справі журналістки затриманий кримінальний авторитет, який розшукується також спецслужбами України за участь в замаху двома місяцями раніше.

Судячи з усього, слідчі, які ведуть справу по вбивству Політковської, намацали головну ниточку, яка допоможе їм розкрити гучний злочин.

49-річний кримінальний авторитет М. був затриманий в Москві і, як розповідають, вже надає дуже важливі свідчення.

Найцікавіше, що саме цю ж людину розшукують спецслужби України за замах на вбивство, здійснене в Києві за два місяці до смерті журналістки, пише "Твой день".

Слідство дорожить таким важливим свідком, оскільки на даний момент М. є єдиною сполучною ланкою між всіма численними затриманими у справі Політковської.

Саме свідчення цієї людини і допомогли слідству вийти на групу підозрюваних в замовному вбивстві.

Першим, на кого вийшли слідчі Генпрокуратури, став співробітник ФСБ Павло Рягузов, його ім"я спливло ще в самому початку розслідування. Виявилось, що офіцер, використовуючи своє службове положення, незадовго до загибелі журналістки від свого імені робив запит в центральне адресне бюро, щоб дізнатися місце її проживання. Це і стало відправною крапкою для слідства.

Наступним етапом став відробітка всіх контактів Рягузова. У результаті слідча група вийшла на 12 чоловік, з якими часто спілкувався співробітник ФСБ, проте зв"язок між ними залишався незрозумілим. Тільки після затримання М. стало зрозуміло, хто був головною сполучною ланкою всього злочинного угрупування.

У своєму відомстві підполковник Рягузова вважався великим фахівцем з Північного Кавказу. Туди ж відряджався на півроку й інший підозрюваний, оперуповноважений УБОЗ Сергій Хаджікурбанов, співробітник відділу по боротьбі з викраданням заручників і тероризмом МВС. Хаджікурбанов до того ж славився своєю обширною агентурною мережею на Північному Кавказі.

Згодом саме Сергій Хаджікурбанов познайомив Павла Рягузова з М., представивши того своїм другом і агентом. Вже після другої чеченської кампанії М. звів Рягузова з Шамілем Бураєвим, главою адіністрації Ачхой-Мартановського району.

У листі Генпрокуратури до окружного військового суду, в якому слідча група просить задовольнити клопотання про арешт Рягузова, його зв"язок з М. указувався однозначно - як порочний зв"язок співробітника ФСБ з кримінальним авторитетом.

Зараз співробітники прокуратури проводять серію допитів: на даний момент М. - єдиний, хто співробітничає зі слідством. І саме його свідчення можуть допомогти пролити світло на зв"язку між затриманими за підозрою у вбивстві Політковської і зрештою розкрити справу.

Зараз ви читаєте новину «Вбивці Політковської привели слідство до Києва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі