понеділок, 19 березня 2007 14:20

Вбитий під Києвом росіянин був охоронцем Макса Бєшеного

Вбитий під Києвом росіянин був охоронцем Макса Бєшеного
Один з трьох убитих у Київській області росіян, Андрій Харчишин, виявився колишнім начальником охорони російського підприємця Максима Курочкіна, який в даний час знаходиться в київському СІЗО, пише газета "Коммерсант". Правоохоронці пов"язують ці вбивства з конфліктом навколо дніпропетровського ринку "Озерка", який захопили в жовтні 2006 року. Вбивства скоїли невідомі 17 березня на Обухівській трасі біля села Плюти під Києвом

Максима Курочкіна, якого називають Максом Бєшеним, заарештували після прильоту до Києва 20 листопада 2006 року. Про візит його начебто попросив російський бізнесмен і директор "Озерки" Володимир Воробйов для вирішення конфлікту навколо ринку. У грудні минулого року Воробйова вбили.

У МВС України повідомили, що один з убитих у Київській області росіян "був затриманий співробітниками міліції під час спроби силового захоплення ринку". "Коммерсант" вважає, що йдеться саме про Андрія Харчишина, якого затримували в Дніпропетровську в листопаді минулого року.

За даними видання, після свого арешту Курочкін передав Андрію Харчишину право розпоряджатися своїми фінансами. Самого Курочкіна, який є президентом так званого "Російського клубу", на Україні звинувачують у здирництві.

Конфлікт між "Центральним ринком" і ВАТ "Дніпропетровський центральний ринок" триває з лютого 2005 року. 30 жовтня минулого року двісті чоловік спробували захопити "Озерку", проте адміністративну будівлю відстояли міліціонери.

Уродженець Москви Максим Борисович Курочкін (відомий також, як Макс Бєшений), за інформацією ЗМІ, є власником київського готелю "Прем"єр-Палац" і ялтинської "Ореанди".

Він також презентує в Україні економічні інтереси фінансово-промислової групи мера Москви Юрія Лужкова (група "Лужнікі"). Йому належать підприємства енергетичної й курортної галузі України.

Крім того, за інформацією МВС України 2 листопада 2004 на позачерговій нараді Ради міністрів Криму підприємствам, підконтрольним Курочкіну, були передані 346 гектарів Ялтинського заповідника.

Як стверджує МВС України, екс-керівник Державного управління справами Адміністрації Президента Ігор Бакай передав Курочкіну готель "Дніпро" у Києві.

Також відомо, що Курочкін виступив основним фінансистом передвиборної компанії Наталії Вітренко.

МВС України розшукувало Курочкіна за обвинуваченням у фінансових махінаціях.

В прямому ефірі передачі "Свобода слова" з Савіком Шустером на каналі ICTV 29 вересня 2006 року пан Курочкін зі студії в Москві заявив, що купив "Озерку" цілком легально за $10 млн.

В тій самій передачі міністр внутрішніх справ Юрій Луценко стверджував що приватизація ринку "Озерка" відбулася нелегально, за кримінальними схемами.

"Газета по-українськи"

Зараз ви читаєте новину «Вбитий під Києвом росіянин був охоронцем Макса Бєшеного». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі