четвер, 20 грудня 2007 14:12

Ватикан визнав фільм "Золотий компас" "безбожним і безнадійним"

Офіційний Ватикан засудив картину "Золотий компас", заявивши, що фільм розповідає про світ, наповнений байдужістю і безнадійністю, в якому немає місця Богові. У газеті l"Osservatore Romano Ватикан також висловився негативно про Філліпа Пуллмана, автора трилогії, за мотивами однієї з книг якого був створений фільм "Золотий Компас".

"В світі, створеному Пуллманом, надія просто не існує, тут немає порятунку, кожен несе виключно індивідуальну відповідальність за те, що все відбувається", - наголошується в статті офіційної газети Ватикану l"Osservatore Romano. Стаття стала найрізкішою з часу виходу в прокат фільму "Коду да Вінчі".

У трилогії "Темні початки" Філліпа Пуллмана церква предстає у вельми негативному образі, проте режисер фентезійной стрічки Кріс Вейц постарався згладити даний факт, що не позбавило його від критики з боку католицької церкви. У США ряд католицьких общин закликали бойкотувати фільм "Золотий компас", порахувавши, що після його перегляду багато хто захоче ознайомитися і з трилогією Філліпа Пуллмана.

У США фільм не приніс очікуваних доходів, зібравши в перший прокатний уїкенд близько 26 млн. доларів, що стало значно нижче очікуваних зборів, проте в Європі фільм отримав велику популярність.

Філліпа Пулмана називають продовжувачем традицій Толкієна, крім того, загальні риси видно і між його трилогією і творами Джоан Роулінг. Остання книга трилогії Пуллмана - "Янтарний телескоп" - вперше в історії дитячої літератури удостоїлася престижної літературної Уїтбредовської премії в номінації "краща книга 2001 року".

Крім того, трилогія "Темні початки" була удостоєна і інших престижних нагород - медалі Карнегі, премії British Book Awards, премії газети Guardian, премії World Fantasy за "Кращий роман 2001 року", повідомляє telegraf.by.

Зараз ви читаєте новину «Ватикан визнав фільм "Золотий компас" "безбожним і безнадійним"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі