середа, 20 червня 2007 08:50

Ватикан опублікував 10 заповідей автомобіліста

Документ з 36 сторінок називається "Правила пастирського піклування на дорозі" і містить 10 розпоряджень, в яких йдеться про пошану до пішоходів, акуратний зовнішній вигляді машини і відмову від агресивної поведінки на дорозі і грубих жестів.

"Не убий, будь ввічливим і обережним за кермом, будь готовий допомогти близькому своєму в потребі, особливо якщо він став жертвою дорожньо-транспортної події", - закликає католицька церква.

"Не використовуй ти свій автомобіль як місце для здійснення гріха і не створи з нього кумира", - додається в документі. "Не сідай за кермо в нетверезому або іншому неналежному стані, допомагай сім"ям жертв ДТП, відчувай відповідальність перед іншими", - наставляє автоаматорів Ватикан.

Як затверджується в документі, "машини стали давати своєму власникові можливість показати себе і затьмарити власною пихатістю інших людей, викликати у них заздрість". Вимовлення молитов за кермом вітається, повідомляє Reuters.

У Ватикану, як у найменшої суверенної держави на Землі, немає і половини згаданих в документі проблем, що існують в крупних державах. На території цієї країни зареєстровано 1000 автомобілів, діє обмеження швидкості до 30 кілометрів на годину.

Зараз ви читаєте новину «Ватикан опублікував 10 заповідей автомобіліста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі