вівторок, 24 квітня 2007 14:27

Ватикан не готовий зарахувати Гауді до лику святих

Ватикан зволікає з приліченням Антоніо Гауді, іспанського архітектора кінця XIX - початки XX століть, до лику святих, оскільки прихильники канонізації не можуть представити відповідній комісії достатню кількість чудес, що відбулися завдяки творцеві собору Саграда Фамілія. Все, що має в своєму розпорядженні 80-тисячна асоціація релігійних прихників Гауді, - це твердження однієї студентки, що вона склала іспити за допомогою архітектора, і повідомлення від якоїсь жінки, яка позбавилася від каменя в нирці після того, як помолилася Гауді. Спробам зарахувати знаменитого архітектора до лику святих в 2007 році виповнилося чотири роки, нагадує The Independent.
Прихильники Гауді, ревного католика за життя, стверджують, що містична архітектура Саграда Прізвище сама по собі сприяє наверненню невіруючих. Хосе Мануель Альмусара, президент асоціації за канонізацію Гауді, упевнений, що Ватикан практично згоден з приліченням архітектора до лику святих, і це рішення - лише питання часу. "Гауді, коли його питали, скільки часу займе зведення Саграда Прізвище, відповідав: "Мій клієнт не поспішає", - процитував Альмусара архітектора в інтерв"ю.

Закінчення будівництва собору намічене на 2020 рік. Воно почалося в 1883-му, за життя архітектора були зведені тільки декілька частин храму. Гауді загинув у 1926 році, повідомляє Lenta.ru.
Зараз ви читаєте новину «Ватикан не готовий зарахувати Гауді до лику святих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі