пʼятниця, 27 липня 2007 10:46

Ватикан: Європа втрачає ідентичність через іслам

Особистий секретар Папи римського Георг Гаєнствейн (Georg Gaenswein) закликає звернути увагу на небезпеку ісламізації Європи.

"Спроби ісламізації Заходу не повинні замовчуватися. Небезпека втрати "ідентичності Європи" не повинна недооцінюватися внаслідок нерозуміння цього явища", – сказав він.

Особистий секретар понтифіка дав це інтерв"ю, відстоюючи спірну позицію Папи римського, яку той висловив у вересні минулого року, виступаючи в університеті Регенсбурга в ході візиту до Німеччини.

Тоді Бенедикт Шістнадцятий, виступаючи перед студентами і викладачами університету німецького міста Регенсбург, торкнувся відмінностей між християнством і мусульманством. Понтифік процитував слова правителя Візантії Мануїла Другого Палеолога, який боровся з імперією Османа і експансією ісламу.

"Покажіть мені, що нового приніс Мухаммед, – і ви знайдете злі й нелюдяні речі, такі, як накази мечем нести віру, яку він проповідував", – зачитав глава Святого Престолу слова візантійського імператора, не позначивши при цьому свого відношення до них, передає РІА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Ватикан: Європа втрачає ідентичність через іслам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі