четвер, 27 вересня 2012 22:03

"Васильківський терорист" у Лук'янівському СІЗО схуд на 10 кілограмів
5

Фото: Фото надане родиною Сергія Бевза

29-річний Сергій Бевз, депутат Васильківської міськради, рік сидить у столичному Лук'янівському СІЗО. Його та сімох активістів організації "Патріот України" торік 23 серпня звинуватили у підготовці теракту до Дня Незалежності.

В офісі організації в місті Васильків на Київщині працівники СБУ вилучили саморобний "вибуховий" пристрій і начебто 50 листівок з погрозами підірвати пам'ятник Леніну. Родина каже, Сергія переслідують за те, що він ініціював у Василькові закриття наркопритонів і гральних закладів.

"Сергій змінив п'ять камер, — розказує дружина 28-річна Христина. — У найпершій було 38 затриманих. Страждав, бо не міг помитися — тижнями в баню не вдавалося потрапити. Зараз він сидить у камері на чотири людини. Мають там теплу воду й унітаз. Батько передав шланг, аби могли купатися. Схуд дуже. Раніше мав оселедця. Я його кілька років рівняла. У СІЗО, щоб не було придирок, поголився".

Від їжі в СІЗО Сергій відмовляється. Її їсти неможливо.

"Того, що там дають, вони не їдять. У чоловіка алергія. Печінка. Він постійно п'є антиалергени. Раз був отруївся, не знаю чим. На судовому засіданні побачила, що він зелений, щоки впалі, схуд на 10 кілограмів. Передаємо туди все, що не псується — печиво "Марія", сухарі з родзинками, шоколадки, каші типу "Мівіни". Чай п'є тільки карпатський трав'яний", - наголошує дружина.

Затриманим заборонено передавати сиру картоплю і рис, бо з них можна гнати самогонку. У камері Сергія є телевізор, вентилятор та фільтр для очистки води. Їх передали родичі затриманих. Ув'язнені варять кашу кип'ятильником.

У Сергія підростає 2-річний син Ярема. Його батько вже не бачив рік.

"Тільки фото приносили, - розповідає Христина Бевз. - Він передивляється і всі віддає назад. Не хоче, щоб їх хтось брав до рук при шмонах. Недавно Ярема намалював для тата малюнок, — показує білий аркуш з різнокольоровими каракулями. — Зверху ми поставили його ніжку і ручку, обвели. Але передати намальоване не дозволили, бо на звороті були зразки друкарських шрифтів. Охоронець каже: "Тут у вас якісь шифри".

Інтерв'ю з родиною Бевзів читайте у № 143 "Газети по-українськи" за п'ятницю, 28 вересня.

Зараз ви читаєте новину «"Васильківський терорист" у Лук'янівському СІЗО схуд на 10 кілограмів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

27

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі