вівторок, 03 грудня 2019 02:24

Вас використовують: 3 ознаки експлуатації на роботі

Автор: www.pexels.com
  Експлуатація на роботі
Експлуатація на роботі

Не всім компаніям притаманне поважне та вдячне ставлення до працівників. Щоб перевірити чи експлуатує вас керівництво, варто звернути увагу на 3 ознаки.

Об'єм роботи збільшується, а зарплатня - ні
Чим довше ви працюєте на конкретній роботі, тим більше навичок у вас з'являється. Це природно, що з часом навантаження збільшується, оскільки менеджер помічає, що вам усе вдається. Та згодом додаткові завдання мають оплачуватися. Якщо ви не пам'ятаєте, коли востаннє вам підіймали платню, це знак того, що вас використовують, пише fastcompany.com.

Робота вечорами та на вихідних - норма
Нам усім доводиться періодично залишатися довше, щоб встигнути доробити всі завдання. Якщо це стало нормою, це свідчить про те, що роботодавець не лише очікує від вас забагато, але й не враховує ваш баланс між роботою та особистим життям.

Постійно доводиться виконувати чужу роботу
Подекуди кожен із нас виконує роботу, яка виходить за межі наших обов'язків. Якщо ви постійно допомагаєте колегам з їхніми завданням, та це всіх влаштовує, ваша компанія нечесно з вами вчиняє.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зарплата: українці почали отримувати більше

Що робити?
Перш ніж ситуація погіршиться, варто узгодити з начальством ліміт навантаження, ваші обов'язки, графік і оплату.

Якщо колега просить допомогти з завданнями, скажіть, що спочатку маєте виконати свої, а згодом зможете щось підказати. Цю ситуацію варто обговорити з відповідним менеджером, щоб він узяв до уваги цю ситуацію.

Найгірше, що можна зробити в цій ситуації - мовчати, терпіти та вигорати.

Топ-5 областей за рівнем зайнятості населення у віці 15-70 років. У міській місцевості: 62,6 % - найвищий рівень у місті Києві, 61,8 % - Харківська, 60,5 % - Черкаська, 60 % - Дніпропетровська та Закарпатська.

Зараз ви читаєте новину «Вас використовують: 3 ознаки експлуатації на роботі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі