неділя, 08 липня 2007 10:32

Валдісу Пельшу зробили операцію: його стан важкий

Через інтоксикацію організму виникла дихальна і серцева недостатність, могло початися зараження крові. Тому операцію з видалення частини підшлункової залози відкладати не стали.

Стан популярного телеведучого Валдіса Пельша, як і раніше, вселяє лікарям серйозні побоювання. Саме тому доктори, не дивлячись на деякі сумніви, не стали тягнути з операцією. Як і очікувалося, її зробили 6 липня в Боткинській лікарні.

Операцію провів доктор медичних наук, професор Олексій Шабунін, рідний брат відомої провідної програми "Здоров"я" Олени Малишевой. Про те, щоб ведучого оперував саме Олексій Васильович, домовилася сама Олена Малишева. Стривожена станом свого хорошого друга, вона зробила все від неї залежне, щоб допомогти.

Призначена на п"ятницю операція могла не відбутися. Річ у тому, що в ніч на п"ятницю Валдісу Пельшу полегшало після знеболюючих препаратів (за словами лікарів, на ранок він навіть зміг встати), і з"явилася надія на те, що хірургічного втручання вдасться уникнути.

"У нього стала прогресувати інтоксикація організму, - говорять медики. - Виникла дихальна і серцева недостатність. Будь-якої хвилини могло початися зараження крові. Але і оперувати було небезпечно - через наркозу, який ослаблений організм міг просто не перенести. Тим паче, що у Валдіса дистрофія печінки. І проте операцію все ж таки вирішили провести, інакше все могло б закінчитися трагічно".

Операція по видаленню частини підшлункової залози продовжилася близько години і, за словами лікарів, пройшла успішно. Зараз стан Валдіса стабільно важкий. Але, як говорять доктори, з"явилася надія, повідомляє КП.

Зараз ви читаєте новину «Валдісу Пельшу зробили операцію: його стан важкий». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі