неділя, 17 жовтня 2021 00:54

Вакцинуватися від коронавірусу можна і після перенесеної інфекції - Ляшко

Вакцинуватися від коронавірусу можна і після перенесеної інфекції - Ляшко
Сьогодні обмежень у доступі до вакцини не існує. Фото: Pixabay

Вакцинуватися від коронавірусу можна і після перенесеної інфекції COVID - коли пройшли всі симптоми. Про це заявив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко в інтерв'ю Радіо Свобода.

"Навіть якщо ви перехворіли, якщо у вас пройшли всі симптоми, немає ознак гострої хвороби, ви можете спокійно прийти до свого сімейного лікаря і зробити щеплення. Потім через певний період часу, залежно від того, якою вакциною ви зробите це щеплення, повторити це щеплення і мати зелений сертифікат", - заявив Ляшко.

Він зазначив, що рішення про вичікування шести місяців було прийнято в Україні на самому початку вакцинальної кампанії, коли був обмежений доступ до вакцини.

"Сьогодні обмежень у доступі до вакцини не існує. У нас у країні - понад десять мільйонів доз. Можливо, немає в певному населеному пункті у фельдшера, але можна підійти до цього фельдшера, до сімейного лікаря, записатися - і приїде мобільна бригада та зробить щеплення. Вакцинуватися набагато простіше, ніж перенести хворобу", - додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Червона зона: за дотриманням карантину слідкують протиковідні патрулі

В Україні можуть скасувати масковий режим, якщо вакцинованим від Covid-19 буде 70-80% населення країни.

Зараз ви читаєте новину «Вакцинуватися від коронавірусу можна і після перенесеної інфекції - Ляшко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі