четвер, 15 квітня 2021 12:11

Вакцинували першого українського спортсмена, який поїде на Олімпіаду

Вакцинували першого українського спортсмена, який поїде на Олімпіаду
Загалом перше щеплення вже отримали 419 295 людей. Фото: pixabay.com

Олександр Петрів, який цього літа полетить у Токіо на Олімпійські ігри, першим серед українських спортсменів зробив щеплення проти Covid-19.

Спортсмена вакцинували китайським препаратом CoronaVac, передає "Громадське".

"На вакцинацію запрошували добровільно, але я вирішив, що треба зробити щеплення, щоб не наражати колег на небезпеку під час змагань", - сказав Петрів.

Загалом 15 квітня планують вакцинувати 31 спортсмена: 17 олімпійців і тренерів із Федерації стрільби України та 14 паралімпійців.

У директивних документах вказано, що вакцинація не є обов'язковою для участі в Олімпійських іграх. Але щеплення максимальної кількості учасників "посприяє підвищенню безпеки заходу".

Минулої доби 1-ше з 2 Covid-щеплень зробили ще 15 744 українцям. Загалом 1-ше щеплення в Україні вже отримали 419 295 людей, а ще 5 осіб завершили вакцинацію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Японії розглядають варіант скасування Олімпіади — ЗМІ

У Японії за 100 днів стартує Олімпіада-2020 року, яку через пандемію коронавірусу перенесли на рік уперед. 14 квітня, у середу, у Токіо запустили зворотний відлік до початку змагань. Символ Олімпіади, 5 кілець, установили на вершині гори Такао.

Зараз ви читаєте новину «Вакцинували першого українського спортсмена, який поїде на Олімпіаду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі