вівторок, 09 вересня 2008 09:43

Вакцинація здійснювалася з метою завдання шкоди генофонду України

Вакцинація здійснювалася з метою завдання шкоди генофонду України

Тимчасова слідча комісія Верховної Ради завершила розслідування причин смерті 17-річного школяра із Краматорська після вакцинації від кору й краснухи, що, на думку експертів, здійснювалася з метою завдання шкоди генофонду України.

Індійська вакцина, якою прищеплювали українців від кору й краснухи, не була сертифікована в Україні, заявив член ВСК, народний депутат Вадим Колесніченко (Партія регіонів).

Крім того, рекомендована Всесвітньою організацією охорони здоров"я обов"язкова масова вакцинація в Україні становила особливу небезпеку для чоловіків репродуктивного віку - імовірність появи в них негативних наслідків перевищує 20%.

"Комісія виявила статистичні дані Міністерства охорони здоров"я, згідно з якими імунітет від кору й краснухи відсутній лише в 4-5% населення України. З огляду на те, що масова вакцина не була потрібна, я не виключаю цілеспрямованого завдання завдати шкоди майбутньому України, її генофонду. Це серйозніше, ніж службова недбалість, адже тут відчувається державний злочин", - повідомив Колесніченко.

Нагадаємо, що слідча комісія була створена 5 червня 2008 року. Після того, як 13 травня в Краматорську через кілька годин після щеплення з використанням вакцини Trevіsac виробництва Serum Іnstіtute of Іndіa Ltd помер 17-річний школяр Антон Тищенко.

Крім того, з підозрою на поствакцинальні реакції в Україні було госпіталізовано більш як 100 осіб. Тоді заступник міністра охорони здоров"я Валерій Бєдний заявив, що вакцинація в Україні не буде тривати, поки препарат не пройде незалежну експертизу в лабораторіях європейських країн.

Але наприкінці серпня поточного року французьке агентство санітарної безпеки товарів для здоров"я визнало те, що ця вакцина відповідає вимогам Європейської фармакопеї й Всесвітньої організації охорони здоров"я.

Очікується, що тимчасова комісія парламенту повинна офіційно оголосити результати розслідування в сесійному залі Верховної Ради. Однак нині це питання не стоїть на порядку денному третьої сесії, на що пан Колесніченко заявляє, що воно буде розглянуте не пізніш як через місяць.

А тим часом Міністерство охорони здоров"я наполягає на продовженні вакцинації, повідомляє Корреспондент.net

Зараз ви читаєте новину «Вакцинація здійснювалася з метою завдання шкоди генофонду України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі