четвер, 23 жовтня 2008 08:52

Вагітна японка померла після відмови восьми лікарень її прийняти

У Японії розростається скандал, пов"язаний із смертю вагітної жінки, яку не змогли прийняти вісім лікарень підряд. Медичні установи відмовлялися госпіталізувати пацієнтку, посилаючись на нестачу кваліфікованого персоналу.

Інцидент, що розбурхав японську громадськість, стався в кінці вересня. У 36-річної жінки, що знаходилася на останніх тижнях вагітності, відбувся інсульт. Бригада "швидкої допомоги" возила нещасну по місту протягом години, проте жодна лікарня не могла прийняти її через відсутність кваліфікованих акушерів-гінекологів.

Врешті-решт необхідного фахівця вдалося знайти о дев"ятій по рахунку лікарні. Хворій провели операцію на мозку і кесаревий розтин, проте через три дні жінка померла, повідомляє Медпортал.

Секретар кабінету міністрів Японії Такео Кавамура визнав, що загибель жінки стала наслідком серйозних проблем в національній системі охорони здоров"я. "Ми повинні з"ясувати причини події і прийняти всі необхідні заходи, щоб уникнути повторення подібних інцидентів", - заявив він на прес-конференції.

Трагічна смерть 36-річної японки - далеко не перший подібний випадок в Японії за останній час. Так, минулого року у жінки, якою відмовили в лікуванні декілька лікарень, стався викидень в машині швидкої допомоги. Роком раніше країну потрясла історія смерті породіллі, яку відмовилися прийняти 19 лікарень.

Зараз ви читаєте новину «Вагітна японка померла після відмови восьми лікарень її прийняти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі