середа, 26 березня 2008 13:34

В Женеві представили автомобіль завширшки 80 см (ФОТО)

На 78-му міжнародному автосалоні в Женеві був представлений одномісний автомобіль LumeneoSmera.

Розміри цієї напівмашини-напівскутера настільки малі, що придбати її ризикне тільки людина, яка не страждає ніякими фобіями. LumeneoSmera оснащена електромотором потужністю 20 л.с., що живиться від літієво-іонних батарей. Батареї можна зарядити від звичайної розетки. На одній зарядці автомобільчик може проїхати 150 кілометрів.

LumeneoSmera розвиває швидкість до 130 км/ч, час розгону до 100 км/ч складає всього 8 секунд. Компанія планує виготовити наступного року 250 таких засобів пересування. Вартість LumeneoSmera поки не розголошується.

Довжина машини - 2400 мм, ширина - 800 мм, але на ній цілком можна їздити удвох. За водієм поміщається пасажир, при цьому багажний відсік зменшиться з 150 до 70 л, пише Qx9.

У 2009 році Lumeneo планує почати серійний випуск Smera. На першому етапі планується зібрати 250 автомобілів, надалі обсяг випуску буде збільшений.

"Газета по-українськи"

Зараз ви читаєте новину «В Женеві представили автомобіль завширшки 80 см (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі