понеділок, 02 березня 2009 17:46

У Південній Осетії припинена видача російських паспортів

У Південній Осетії припинена видача російських паспортів

Російське консульство в Південній Осетії тимчасово припинило видачу паспортів РФ жителям республіки. Зараз дипмісія приймає у жителів республіки, що відкололася від Грузії, документи тільки на обмін російських паспортів, термін яких вже закінчився. "Черги величезні. Отримання громадянства РФ тими, хто досі його не має, тимчасово не проводиться", - заявила представник консульства Рена Козаєва, уточнивши, що пауза викликана набуттям чинності нових положень, суть яких вона не розкрила.

Як заявив заступник міністра закордонних справ республіки Алан Плієв, з урахуванням визнання Москвою суверенітету Південної Осетії в дію вступають інші закони і положення, що застосовуються до іноземної держави. "У зв"язку з цим отримання громадянства РФ для кожної категорії осіб розглядається окремо. Мають право отримати російське громадянство неповнолітні особи, які досягли до моменту подачі необхідних документів 17 років і 9 місяців і які мають батьків (або одного батька), які є громадянами РФ. Процес паспортизації буде продовжений, але вже враховуючи нові реалії", - сказав дипломат.

Громадянами Російської Федерації є близько 90% населення Південної Осетії. Саме цей факт і став, за ствердженням Кремля, вирішальним в минулому серпні, коли Тбілісі спробував силою повернути цей проросійський анклав до складу Грузії, - Москва у відповідь ввела війська як до Південної Осетії, так і до самої Грузії.

За матеріалами РИА "Новости", Интерфакс

Зараз ви читаєте новину «У Південній Осетії припинена видача російських паспортів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі