Ексклюзиви
вівторок, 27 травня 2008 14:56

В Ужгороді тепер є Центр інформації НАТО

При Ужгородському національному університеті був відкритий Центр інформації НАТО, повідомляє УНІАН.

Відкривали Центр міністр оборони України Юрій Єхануров і міністр оборони Словаччини Ярослав Башка.

Повідомляється, що під час церемонії відкриття Башка зазначив, що Центр повинен сприяти зміні позиції українських громадян щодо Альянсу.

"Я сподіваюся, що цей проект, який ми реалізували, допоможе українцям, допоможе громадськості України дещо змінити свою думку щодо Альянсу", - сказав Башка.

За його словами, Північноатлантичний альянс змінив свій образ і характер. "Це не вороже угрупування, яке стояло проти Варшавського договору, - зазначив він. - НАТО - це не страховище, яке будитиме вас ночами, це угрупування, яке принесло громадянам Словацької Республіки і економічне процвітання".

Башка зазначив, що НАТО сьогодні - це, в першу чергу, будівництво простору безпеки і розвитку. За його словами, НАТО протистоїть багатьом погрозам, зокрема, бореться з тероризмом.

За його словами, цей проект реалізований спільно за кошти Посольства Словаччини в Україні і Ужгородського університету. Також Міністерство оборони Словаччини надало свою підтримку. За його словами, Центр надаватиме інформацію всім українцям, які цікавляться місією, призначенням, завданнями НАТО.

Єхануров щиро подякував за таку допомогу свого словацького колегу і зазначив, що в ці дні в Україні проходять акції з інформування громадськості про НАТО.

Слід зазначити, що 26 травня такі заходи проходили в Одесі, сьогодні, 27 травня - в Миколаєві, 30 травня пройдуть в Києві.

Він також зазначив, що для України є дуже важливим досвід Словаччини на шляху в Євросоюз і НАТО, оскільки ця країна не так давно пройшла цей шлях.

Ехануров також зазначив важливість співпраці військовослужбовців на всіх рівнях - офіцерів, сержантів, солдатів.

Раніше, на квітневому саміті НАТО в Бухаресті країни-члени Альянсу тимчасово відмовили Україні в наданні ПДЧ. Розгляд питання про приєднання України до ПДЧ перенесено на грудень, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «В Ужгороді тепер є Центр інформації НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути