вівторок, 18 вересня 2007 12:39

В Узбекистані пройдуть президентські вибори: кандидати відсутні

Вибори президента пройдуть в Узбекистані 23 грудня, повідомив у вівторок, 18 вересня, голова ЦВК Узбекистану Мірзо-Улугбек Абдусаламов. За його словами, 21 вересня в країні буде оголошено про початок передвиборчої кампанії.

У грудні відповідно до Конституції закінчуються президентські повноваження Іслама Каримова, що беззмінно правив у країні з 1991 року.

Прес-секретар Центрвиборчкому Беруній Алімов повідомив, що в ЦВК поки не поступало заявок від кандидатів у президенти. "Офіційно передвиборча кампанія почне діяти з 21 вересня цього року", - відзначив прес-секретар.

Карімов удруге вступив на посаду президента країни 22 січня 2000 року. Термін його каденції, визначений Конституцією, - сім років. Але в тому ж Основному законі сказано, що вибори президента країни можуть бути проведені лише в грудні того року, в якому закінчилися повноваження попереднього глави.

Таким чином, коментують юристи, до кінця 2007 року в Узбекистані утворився правовий вакуум влади, передає РИА Новости.

Зараз ви читаєте новину «В Узбекистані пройдуть президентські вибори: кандидати відсутні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі