понеділок, 22 грудня 2014 13:51

В уряді кажуть, що не підніматимуть пенсійний вік і не відбиратимуть стипендій

В уряді кажуть, що не підніматимуть пенсійний вік і не відбиратимуть стипендій
В'ячеслав Кириленко. Фото: nfront.org.ua

Уряд не планує скасовувати стипендії чи піднімати пенсійний вік для українців.

Про це заявив на засіданні погоджувальної ради у понеділок віце-прем'єр В'ячеслав Кириленко, пише Українська правда.

"Не треба повторювати ті речі, які підхопила "братня" до нас преса. Ніякого скасування стипендій не буде. Ніякого підвищення пенсійного віку не буде. Навпаки планується уніфікація законодавства, яке регламентує визначення пенсій. Всі матимуть пенсію, визначену на однакових засадах та плюс осучаснення пенсій", - сказав Кириленко.

Він заявив, що "коли все це буде внесено, весь уряд прибуде в парламент, прем'єр представить, а потім уже буде ваша (депутатів – ред.) справа, як ви будете змінювати ці тексти".

Кириленко повідомив, що уряд напрацював уже 40 законопроектів, які внесе у парламент разом з бюджетом.

"Ми б раніше внесли ці законопроекти. Але ми пішли на абсолютно правильний крок і в цьому абсолютно щільному графіку уже по ходу внесли багато поправок. На це пішов весь останній тиждень", - сказав Кириленко.

За його словами, зміни у Бюджетний і Податковий кодекси будуть винесені на понеділкове засідання уряду і потім передані у парламент.

Як відомо, раніше ЗМІ поширювали проект рішення Мінфіну в якому пропонувалося позбавити студентів стипендій і підвищити на 5 років пенсійний вік.

Зараз ви читаєте новину «В уряді кажуть, що не підніматимуть пенсійний вік і не відбиратимуть стипендій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі