понеділок, 27 вересня 2021 10:53

В університеті Богомольця прокоментували скандал довкола відрахування невакцинованих

В університеті Богомольця прокоментували скандал довкола відрахування невакцинованих
 Інформація про недопуск невакцинованих студентів НМУ ім. О.О. Богомольця на заняття виявилася неправдивою. Фото: УНІАН

Нещеплених студентів Національного медичного університету ім. Олександра Богомольця проти Covid-19 не відраховуватимуть. Для них буде доступне онлайн-навчання. Як і торік.

Про це заявив ректор ВНЗ Юрій Кучин у Facebook.

"Про виключення студентів без вакцинації з НМУ не йдеться і не йтиметься. Для студентів, які не пройшли вакцинацію, буде доступне навчання онлайн, як і торік", - наголосив Кучин.

Зазначив, що МОЗ України встановило Covid-обмеження щодо навчання. І Національний медичний університет ім. Олександра Богомольця "має виконувати наказ".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві два університети перейшли на дистанційне навчання

Студенти, які дійсно хочуть навчатися, працюють разом із "ковідними" бригадами й у стаціонарах із коронавірусною хворобою. І вони "не мають ані себе, ані інших наражати на небезпеку", зазначив Кучин.

Дозвіл невакцинованим студентам медичного ВНЗ жити в гуртожитках дає студрада.

"Щодо обов'язковості вакцинації або ПЦР-тесту за проживання в гуртожитках - це рішення студентської ради. Вона самостійно ухвалює рішення, чи готові вони ризикувати здоров'ям, проживаючи разом із невакцинованими студентами", - розповів Кучин.

У Національному медичному університеті ім. Олександра Богомольця студентів начебто не допустять на заняття, якщо ті не зроблять Covid-щеплення або не матимуть негативного ПЛР-тесту. Також їх виселятимуть із гуртожитку. Така інформація з'явилася в ЗМІ 24 вересня. Викладачі попередили, якщо буде 25% пропусків лекцій - відраховуватимуть. Також у мережі оприлюднили фото наказу, який встановлює ці заходи.

Зараз ви читаєте новину «В університеті Богомольця прокоментували скандал довкола відрахування невакцинованих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі