середа, 20 червня 2007 08:16

В університетах Росії з"являться кафедри української мови

Міністри освіти й науки України й Росії Станіслав Ніколаєнко й Андрій Фурсенко домовилися про співробітництво в культурно-мовних питаннях.

Про це сказано в повідомленні прес-служби Кабінету Міністрів.

Міністри домовилися про співробітництво в культурно-мовних питаннях національних меншин, зокрема, про підтримку вивчення української мови й літератури в Росії й російській мові й літератури в Україні.

Фурсенко підкреслив необхідність розширення вивчення й викладання української мови й літератури в навчальних закладах Росії, відкриття кафедр української мови в університетах Росії й пообіцяв надати особисту підтримку цим процесам.

Міністри також домовилися про реалізацію погоджених заходів щодо розвитку прямих зв"язків між вищими навчальними закладами України й Росії, збільшення квот обміну студентами й молодими вченими.

Крім того, було засноване співробітництво між органами студентського самоврядування двох країн.

Перша зустріч студентів відбудеться в Харкові у вересні.

Також були підготовлені документи для підписання міжурядової угоди про створення Міжнародних центрів астрономічних і медико-біологічних досліджень у Приельбруссі (Кабардино-Балкарія) і проект міжурядової угоди про поховання жертв війни й політичних репресій на територіях України й Росії.


Зараз ви читаєте новину «В університетах Росії з"являться кафедри української мови». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі