середа, 17 грудня 2008 17:28

В Україну привезли мощі Святого Миколая

На Прикарпаття із італійського міста Барі привезли мощі Святого Миколая, про це повідомили у Коломийсько-Чернівецькій єпархії Української греко-католицької церкви.

Ікона з мощами Святого Чудотворця виставлена для відкритого вшанування в Свято-Преображенському соборі міста Коломиї. Окрім мощів святого Миколая Чудотворця, генеральний постулятор з міста Барі передав Коломийсько-Чернівецькій Єпархії і мощі Святого Іоанна Массіаса. Мощі обох святих вставлені в контейнер під скло образу (ікони) Миколая Чудотворця.

Мощі святого Миколая перебуватимуть в Преображенському Катедральному соборі до 20 січня. Далі їх передаватимуть до інших деканатів та храмів Коломийсько-Чернівецької єпархії. Окрім мощів святого Миколая та святого Іоана Масіаса, Коломийсько-Черівецька єпархія має на збереженні мощі святої Тарсикії, святого Йосафата Кунсевича та святого Віктора.

Святий Миколай відомий у православній церкві як Миколай Чудотворець – один з найбільш шанованих християнських святих, знаний у народі як таємничий дарувальник. У церковній традиції вважається, що Миколай опікується воїнами, водіями і подорожуючими, допомагає бідним у скруті, є покровителем дітей та студентів, моряків, торговців і лучників. День Святого Миколая відзначається 19 грудня. Діти чекають дарунків від Св. Миколая у ніч з 18 на 19 грудня, повідомляє Newsru.ua

Зараз ви читаєте новину «В Україну привезли мощі Святого Миколая». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі