субота, 03 жовтня 2009 13:27

В Україну прибуває комісія від патріарха Варфоломія

В Україну прибуває комісія від патріарха Варфоломія
Священний синод Константинопольського патріархату ухвалив рішення створити спеціальну комісію, яка сьогодні прибуде до Києва для "детального вивчення церковної ситуації в Україні".

4-5 жовтня представники Константинопольського патріархату зустрінуться з предстоятелем Української Автокефальної Православної Церкви (УАПЦ) митрополитом Київським і всієї України Мефодієм. Це рішення стало реакцією на лист Священного синоду УАПЦ Вселенському патріарху Варфоломію з проханням прийняти УАПЦ до складу Вселенського (Константинопольського) патріархату на правах автономії.

В Українській Православній церкві Київського патріархату (УПЦ КП) задоволені, що Вселенський патріархат не припиняє докладати зусиль щодо налагодження церковного миру в Україні. "Делегації Вселенського патріархату вже неодноразово приїжджали до України, так само як і делегації українських церков їздили до Константинополя, поки це ні до чого не призвело. Однак ми раді, що Константинополь не припиняє докладати зусиль щодо налагодження церковного миру в нашій країні", - сказав глава інформаційно-видавничого відділу УПЦ КП єпископ Євстратій.

В Українській Православній церкві Московського патріархату (УПЦ МП) вітають візит делегації з Константинополя. "Переговори - це добре. Проте ми залишаємося на позиції, що будь-яке рішення щодо України не може ухвалюватися одноосібно Вселенським патріархом без узгодження з Російською Православною церквою", - відзначив прес-секретар голови УПЦ МП митрополита Володимира протоієрей Георгій Коваленко.

Попередній візит делегації Константинопольського патріархату до Києва відбувся влітку минулого року з нагоди 1020-річчя Хрещення Русі на запрошення Президента України Віктора Ющенка. Тоді делегацію очолив Патріарх Константинопольський і Нового Риму Варфоломій, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «В Україну прибуває комісія від патріарха Варфоломія ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі