пʼятниця, 21 квітня 2023 14:50

В Україну нарешті йде потепління: прогноз на вихідні

В Україну нарешті йде потепління: прогноз на вихідні
Незначні дощі 23 квітня пройдуть тільки в східних областях, на Запоріжжі та в Криму. Фото: pixabay.com

В Україні вихідними очікується підвищення температури повітря.

Тепло наближається, але дощі вперто залишаються, повідомила синоптикиня Наталка Діденко. Хоч і не до +20°С потепліє, але все ж не ці осоружні +9°С, написала вона у Facebook.

"Сонце – буде! 22-23 квітня у більшості областей протягом дня стовпчики термометрів піднімуться до +12...18 градусів. Лише завтра у східній частині, на Полтавщині та Запоріжжі буде свіжіше, +9...12 градусів. Дощі пройдуть у суботу помірніші на Лівобережжі, на решті території – місцями невеликі, із проясненнями. У неділю переважна частина України нарешті опиниться у сухому повітрі", – йдеться у повідомленні.

Незначні дощі 23 квітня пройдуть тільки в східних областях, на Запоріжжі та в Криму.

У Києві в суботу без істотних опадів, а у неділю встановиться суха погода. Температура повітря у столиці 22 квітня вночі становитиме +7°С, вдень +15°С. У неділю вночі вже навіть потепліє до +8...10°С, а вдень до +15...17°С.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хто сумує за зимою? Показали кадри з засніжених посеред квітня Карпат

"Ці вихідні особливі для багатьох українців, багато хто поїде прибирати, впорядковувати могили своїх померлих рідних, близьких, молитись і згадувати. Особливості пам'яті роду в кожному регіоні України свої. Але не варто поспішати когось засуджувати, а комусь диктувати свої правила, як це робити. Кожен має, особливо зараз, свій біль, свою пам'ять, кожен проявляє їх у різний спосіб", – додала синоптикиня.

21 квітня у більшості областей пройдуть опади різного калібру, від невеликих до помірних. До капосних дощів приєднається ще й рвучкий вітер північно-східного напрямку, можливі навіть часом штормові пориви 15-20 м/с.

У центральних областях, на Київщині, Сумщині, Харківщині, Луганщині, навіть південній Одещині, звичайно, в Карпатах очікується холоднеча. Вдень прогнозують лише +8...12°С. На південному сході України, у більшості західних областей буде у межах +12...16°С.

У Дніпропетровській, Волинській, Рівненській, Черкаській та Полтавській областях досі підтоплено 21 тис. 473 га сільськогосподарських угідь. Порушено транспортне сполучення до 33 населених пунктів у Чернігівській та Київській областях.

Зараз ви читаєте новину «В Україну нарешті йде потепління: прогноз на вихідні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі