середа, 19 жовтня 2022 06:50

В Україну йдуть дощі та похолодання: оновлений прогноз

В Україну йдуть дощі та похолодання: оновлений прогноз
У південній частині країни снігу поки що не буде, а от на дощі природа буде щедрою. Фото: pixabay.com

Циклон принесе в Україну короткочасне похолодання, нічні морози, дощі та мокрий сніг.

Про суттєве погіршення погоди розказав народний синоптик Станіслав Щедрін, передає ТСН.

"Починаючи від 19 жовтня і до 24-25 жовтня до України прийде циклон та принесе атмосферні фронти, які зумовлять по всій країні, окрім півдня, дощі з переходом у мокрий сніг. Прогнозують налипання мокрого снігу, поривчастий вітер та суттєве похолодання", ‒ ідеться у повідомленні.

Очікується -4...5°С вночі та до 0...+6°С вдень. У південній частині країни снігу поки що не буде, а от на дощі природа виявиться щедрою, додав синоптик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні кардинально зміниться погода: оновлений прогноз

Така погода протримається в Україні недовго. З 23-24 жовтня знову очікується потепління до більш комфортних +15...18°С. Сьогодні також іще очікується вдень +11...16°С, а на півдні й до +16...19°С.

У середу в Києві також кардинально зміниться погода. Очікується похолодання та опади. Денна температура в столиці 19 жовтня становитиме +15°С. Протягом дня очікується невелика хмарність і дощі. Відчуття дискомфорту додасть вітер, швидкість якого становитиме 3,4 м/с. Атмосферний тиск знизиться до 744-745 мм ртутного стовпчика.

Завідувачка відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС Віра Балабух прогнозує теплу зиму. У грудні середня за місяць температура може коливатися від -1...2°С до +3°С. Очікується, що зима в Україні буде теплою, адже останні роки ми не бачимо суворих зим.

В Україні практично не було зими у 2019–2020 роках. І всі наступні та попередні зими були також теплими. Температура повітря постійно підвищується, і особливо це помітно в зимовий період.

Зараз ви читаєте новину «В Україну йдуть дощі та похолодання: оновлений прогноз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі