середа, 18 вересня 2019 19:05

"В українського суспільства з'явилось нове завдання" - що зміниться після звільнення В'ятровича

"В українського суспільства з'явилось нове завдання" - що зміниться після звільнення  В'ятровича
Український інститут національної пам'яті лишився без керівника Фото: novynarnia.com

Кабінет міністрів України звільнив Володимира В'ятровича з посади керівника Українського інституту національної пам'яті.

Про ймовірність свого звільнення В'ятрович заявив ще у червні, оскільки він критикував лідера партії "Слуга народу" Дмитра Разумкова.

"Гуманітарна політика не зміниться, але на неї будуть робити менший акцент. До влади прийшли люди, які не розуміють серйозності цих речей. В українського суспільства з'явилось нове завдання — не дати цього зробити. Бо гуманітарна політика дуже чітко окреслює кордони держави, народу. Якщо ці кордони розмиті — це означає, що туди влазить ворог", - говорить політолог Олександр Палій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В'ятрович порадив українцям готуватися до війни

"Вятровичу вдавалося на систематичній основі піднімати історію визвольних змагань початку та середини ХХ століття. Так звану "бандерівщину". Мало який народ може похвалитися тим, що протистояв одночасно двом великим імперіям. Крім нас у Європі такі тільки литовці. Невдавалося ж актуалізувати тему історії взагалі. Мав масштабніше піднімати її пласти, але сам у тому не розбирався, а підказати було нікому."

Між Україною та Росією йде війна на національну ідентичність. Російська мова — це зброя росіян проти українців, і нині українці це розуміють. Таку думку в інтерв'ю "Українській правді" висловив голова Інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович.

Зараз ви читаєте новину «"В українського суспільства з'явилось нове завдання" - що зміниться після звільнення В'ятровича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі