субота, 26 січня 2008 12:29

В Українські вузи будуть вступати без іспитів

Українські вузи не будуть проводити вступні іспити - при вступі будуть враховуватися результати зовнішнього тестування, повідомив міністр освіти і науки Іван Вакарчук.

"Вищі навчальні заклади вступні іспити не проводять... Незалежно від форми власності, незалежно від підпорядкування, вищі навчальні заклади вступні іспити не проводять, за винятком творчих професій, спортивних", - сказав він в ефірі телеканалу "1+1" у п"ятницю ввечері, пояснюючи положення свого наказу про проведення зовнішнього тестування випускників.

Міністр пояснив, що вузи, що готують людей творчих професій, спортсменів, можуть проводити ще і творчий конкурс.

"Це буде творчий конкурс, що буде проводитися за тими ж критеріями, що і зовнішнє тестування", - відзначив він.

Вакарчук також повідомив, що випускники можуть надавати результати зовнішнього тестування відразу в кілька вузів.

"Кожен абітурієнт вибирає з трьох можливих дисциплін, які він здає, і подає свої документи в будь-який вищий навчальний заклад і на будь-яку кількість напрямків в одному навчальному закладі", - сказав він.

Міністр також відзначив, що через атестаційну комісію кожен випускник буде мати право оскаржити результати тестування.

Крім того, за словами Вакарчука, результати зовнішнього тестування, проведеного цього року, не будуть придатні для вступу до вузу в 2009 році.

Відповідаючи на питання, чи можуть випускники перездати тест, щоб, наприклад, одержати кращу оцінку, міністр відповів: "Відносно вступу у вищий навчальний заклад - ні, а щодо поліпшення своєї оцінки в атестаті - так, він (випускник) має це право", - сказав він, додавши, що при вступі до вузу враховуються тільки результати зовнішнього тестування.

Крім того, перед проведенням зовнішнього оцінювання, для школярів проведуть пробне тестування - для тренування.

"Цього року буде тренінг, пробне тестування, для всіх школярів. В усіх школах будуть проведені пробні тестування, для того щоб учень, що прийде на іспит (зовнішнє тестування), почував себе комфортно", - сказав він, повідомляє Українська правда

Зараз ви читаєте новину «В Українські вузи будуть вступати без іспитів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі