вівторок, 17 грудня 2019 04:25

В Україні з'являться приватні СІЗО

В Україні з'являться приватні СІЗО
Фото: Укрінформ

Міністр юстиції Денис Малюська заявив про створення приватних СІЗО.

"Ми хочемо зробити приватні СІЗО, приватні тюрми – ні", сказав Малюська під час ток шоу "Свобода слова" на ICTV.

"Ми не підемо на приватизацію тюрем. Тому що тоді це перетвориться у бізнес, який буде зацікавлений у тому, щоб людей у тюрмах було більше... Ми підемо на приватизацію СІЗО. І в нас дійсно з'являться приватні слідчі ізолятори, де особи утримуються до вироку суду", сказав міністр.

Він навів приклади країни, де існували чи існують приватні тюрми. За його словами, така ініціатива була провальною, оскільки на ній стали заробляти, відповідно кількість ув'язнених збільшилась.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міністр Малюська включив задню - звільнятися вже не збирається

Також Малюська додав, що якщо умови утримання особи будуть покращені, то за це має платити людина, яка і перебуває в цих умовах. Він вважає, що це дасть змогу залучити нові кошти, які можна спрямувати на поліпшення умов для тих, хто перебуває безкоштовно.

28 листопада, презентуючи "To do list" Мін'юсту, Денис Малюська повідомив про плани дати можливість працювати приватним СІЗО. За його словами, це буде щось на кшталт готелів під охороною, де особи, в яких є кошти, зможуть перебувати в очікуванні вироку суду.

Зараз ви читаєте новину «В Україні з'являться приватні СІЗО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі