середа, 23 вересня 2020 22:56

В Україні з'явиться електронне свідоцтво про народження

В Україні з'явиться електронне свідоцтво про народження
Фото: Уніан

В Україні з'явиться електронне свідоцтво про народження дітей до 14 років.

Як повідомила прес-служба Міністерства цифрової трансформації на своєму сайті, відповідну постанову Кабмін ухвалив під час сьогоднішнього засідання.

"Сьогодні Кабінет Міністрів ухвалив постанову, згідно з якою запроваджується цифрове свідоцтво про народження дітей до 14 років. Раніше свідоцтво про народження було тільки в паперовому вигляді", - йдеться у повідомленні.

Згідно з повідомленням, постановою визначається порядок замовлення, формування, пред'явлення і встановлення достовірності електронного свідоцтва про народження.

Також постановою визначено можливість передачі цифрового свідоцтва про народження у вигляді електронних копій.

Мінцифри також повідомило, що документ буде відображатися у мобільному додатку для оцифрованих документів "Дія" обох батьків. Разом зі свідоцтвом також буде відображатися актуальна прописка дитини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У додатку "Дія" з'являться нові опції

У відомстві наголошують, що відтепер електронне свідоцтво про народження має таку саму юридичну силу, як і паперове.

Згідно з повідомленням, Мінцифри найближчим часом запустить бета-тестування електронного свідоцтва про народження в мобільному додатку "Дія".

Кабмін затвердив зразки бланків національного та міжнародного водійських посвідчень. У документах нового формату за письмовою згодою власника буде вказана інформація про надання згоди на посмертне донорство, а також інформація про групу крові водія.

Зараз ви читаєте новину «В Україні з'явиться електронне свідоцтво про народження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі