пʼятниця, 07 серпня 2020 21:02

В Україні зупинили роботу Єдиного державного реєстру - Мін'юст

В Україні зупинили роботу Єдиного державного реєстру - Мін'юст
До 16 серпня 2020 року Єдиний державний реєстр не працюватиме. Фото: Reuters

Перезапуск Єдиного державного реєстру не вплине на строки розгляду документів, поданих для державної реєстрації політичних партій.

Про це повідомляє пресслужба Мін'юсту.

"Відсьогодні і до 16 серпня 2020 року Єдиний державний реєстр не працюватиме (для користувачів будуть доступні тільки окремі послуги): у цей період відбуватиметься оновлення його технічної складової. Водночас те, що перезапуск ЄДР припав на розпал виборчої кампанії, жодним чином не позначиться на строках розгляду документів, поданих суб'єктами виборчого процесу для державної реєстрації", - сказано в повідомленні.

Заступник Міністра юстиції з питань державної реєстрації Ольга Оніщук наголосила, що міністерство і його міжрегіональні управління доклали максимум зусиль, аби всі документи, які надійшли, були розглянуті вчасно, до періоду введення в експлуатацію нового програмного забезпечення Єдиного державного реєстру.

"З 17 серпня 2020 року, після запуску нового ЄДР, усі процедури в сфері державної реєстрації політичних партій будуть проводитися в штатному режимі", - розповіла вона.

Оніщук повідомила, що Міністерство юстиції постійно комунікує і співпрацює із ЦВК задля забезпечення належного виборчого процесу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За українцями хочуть закріпити офіційну електронну пошту

"Ми вже надали ЦВК відомості щодо зареєстрованих політичних партій та їхніх структурних утворень, а також офіційне роз'яснення про те, що місцеві організації політичних партій, які зареєстровані до встановлення нового адміністративно-територіального устрою України, можна вважати такими, що поширюють свою діяльність на відповідні новоутворені адміністративно-територіальні одиниці", - зазначила заступник.

Президент Володимир Зеленський зареєстрував у Верховній Раді законопроєкт про підвищення мінімальної зарплати. Законопроєкт №3963 "Про внесення змін до Закону "Про державний бюджет України на 2020 рік" опубліковано без тексту.

Зараз ви читаєте новину «В Україні зупинили роботу Єдиного державного реєстру - Мін'юст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі