вівторок, 20 травня 2008 14:27

В Україні знайдено найбільше поховання військовополонених

В Україні знайдено найбільше поховання військовополонених
Історична сенсація: на Вінниччині знайдено найбільше в Україні поховання військовополонених.

Найбільше поховання радянських солдат, розстріляних в німецьких концтаборах, знайшли на Вінниччині. Лише в одній з могил фахівці знайшли близько семи тисяч тіл. Загалом у двох братських похованнях лежить понад 12 тисяч тіл, вважають науковці. Вони стверджують, вінницький "Шталах" був одним із найбільших концтаборів України. Свідки підтверджують: тут військовополонені будували ставку Гітлера – "Вервольф". Після будівництва улюбленого гітлерівського військового комплексу, полонених масово розстрілювали.

Місця поховань були невідомі більше півстоліття. Натрапили на них випадково - німецькі історики шукали своїх вояків, похованих на Вінниччині. Про розстріляних радянських солдат жодних даних не було.

У концтаборі під Вінницею стратили майже 12 тисяч військових. Це лише попередні висновки науковців. В одній із могил знайшли понад сім тисяч тіл. Друге поховання досліджують. Пошуковці вражені: на одному метрі квадратному лежать по двадцять тіл.

Ветерани вимагають від влади спорудити меморіал на місці масового розстрілу солдат. Після встановлення постаменту історики шукатимуть прізвища військовополонених. Імена деяких з них досі збереглись на стінах концтабору, повідомляє ICTV.

Зараз ви читаєте новину «В Україні знайдено найбільше поховання військовополонених». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі