субота, 23 січня 2016 04:59

В Україні зменшиться кількість адмінпослуг

В Україні зменшиться кількість адмінпослуг
Фото: verhovenstvo.com

Реформа адміністративних послуг в Україні набирає обертів, попереду — скорочення їхньої кількості, децентралізація та підвищення якості надання, передає УНН з посиланням на прес-службу Мінекономрозвитку.

Про це у Міністерстві економічного розвитку і торгівлі України розповіли ключовим гравцям у сфері надання адмінпослуг під час презентації державної стратегії розвитку адмінпослуг, як важливого кроку до побудови електронного урядування.

"Ми, як державний орган, який визначає курс у сфері надання адмінпослуг, хочемо будувати політику, яка не відірвана від реального життя, а враховує процеси децентралізації та електронізації послуг. Для нас важливо гармонізувати зусилля та виступити з вами спільним фронтом, щоб не було так, як у вислові: де два українці, там три гетьмани", — сказала заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України Юлія Клименко.

За її словами, перед глобальною електронізацією адмінпослуг необхідно суттєво зменшити їхню кількість та спростити процедуру надання. В іншому випадку інтегрування послуг у ЦНАПи — марні зусилля та витрати.

До кінця січня Мінекономрозвитку готується представити оновлений реєстр адмінпослуг зі значним скороченням їхньої кількості, сказав Олександр Каменчук, начальник відділу розвитку системи надання адміністративних послуг Мінекономрозвитку. Він нагадав, що сьогодні реєстр налічує 160 тис. записів, тому на послуги чекає міні-гільйотина.

Олексій Вискуб, заступник голови Державного агентства з питань електронного урядування, додав: "Більше 10 років назад в ЄС був випущений перелік 20 базових електронних послуг, які мають бути доступні онлайн. І досі стан електронного врядування вимірюють за цими показниками. Тож, ми повністю погоджуємося зі стратегією one-stop-shop, яку втілює Мінекономрозвитку. Також я хочу наголосити: не вірте тим, хто говорить про швидке введення електронних послуг, бо кожна послуга — це в першу чергу, зміна діючого порядку, бо неможливо електронізувати хаос".

Зараз ви читаєте новину «В Україні зменшиться кількість адмінпослуг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі