вівторок, 03 червня 2008 17:36

В Україні збільшується кількість расистських злочинів

В Україні збільшується кількість расистських злочинів

Агенція ООН у справах біженців (УВКБ ООН) та Міжнародна Організація з міграції (МОМ) від імені Ініціативи різноманіття, мережі з понад 30 організацій з міжнародного, громадського, приватного та урядового секторів, які працюють для вирішення проблеми расово-вмотивованих злочинів в Україні, висловлюють свої серйозне занепокоєння щодо вбивства громадянина Нігерії, яке сталося в Києві минулого тижня.

Як повідомили у представництві цих організацій, 29 травня ввечері громадянина Нірегії було знайдено з чисельними ножовими пораненнями в Солом"янському районі м. Києва.

За повідомленням міліції, мотив нападу досі невідомий.

УВКБ ООН, МОМ та Ініціатива різноманіття закликають український уряд провести розслідування цього нападу, включаючи можливість расово-вмотивованих дій та повідомити про результати розслідування.

Згідно з неофіційною статистикою, зібраною Ініціативою різноманіття від жертв, засобів масової інформації та неурядових організацій, у 2008 році в Україні сталося 40 нападів на іноземців, 4 особи загинуло, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «В Україні збільшується кількість расистських злочинів ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі