вівторок, 20 квітня 2021 22:43

В Україні зареєстрували вакцину південнокорейського виробництва

В Україні зареєстрували вакцину південнокорейського виробництва
Зареєстрували AstraZeneca, яку виробляють у Південній Кореї. Фото: Reuters

В Україні зареєстрували вакцину AstraZeneca південнокорейського виробництва.

Препарат повинні доставити в Україну у рамках ініціативи COVAX, повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов у Facebook.

"Сьогодні підписав наказ про реєстрацію в Україні вакцини AstraZeneca, яка виготовлена на південнокорейському майданчику", - повідомив Степанов.

Вакцини AstraZeneca і CoviShield ідентичні. Корейську вакцину використають для щеплення другою дозою тих, хто раніше вакцинувався вакциною AstraZeneca індійського виробництва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коли очікувати наступний спалах коронавірусу

Україна всього має отримати 367 тис. доз. Частину залишать для щеплення тих осіб, які вже вакцинувалися CoviShield. Решту використають для першого щеплення.

У Києві вакциною Pfizer почали щеплювати утриманців та співробітників інтернатів для людей похилого віку. Столиця усього отримала 4680 доз цієї вакцини. Нею щеплять утриманців та працівників 10 київських муніципальних інтернатів для людей похилого віку та госпіталя ветеранів війни МОЗ України.

Зараз ви читаєте новину «В Україні зареєстрували вакцину південнокорейського виробництва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі