понеділок, 29 жовтня 2007 19:33

В Україні запроваджуються нові стандарти якості бензину та дизпалива

З 1 січня 2008 року в Україні вводяться нові стандарти якості бензину і дизпалива. Про це повідомляє Міністерство палива і енергетики України з посиланням на доповідь заступника міністра палива і енергетики Володимира Лучныкова на колегії відомства.

Згідно наданої інформації, нові національні стандарти "Бензини автомобільні підвищеної якості" і "Дизельне паливо підвищеної якості", що відповідає вимогам Євро-3 і Євро-4, затверджені на початку жовтня наказом Госпотребстандарта і вводяться в дію з 1 січня 2008 року.

Зокрема, заступник міністра відзначив, що наразі тільки два підприємства: ВАТ "Ліник" і "Лукойл-одесский НПЗ" (після проведеної реконструкції) в змозі випускати продукцію, відповідну вимогам Євросоюзу. При цьому, відзначив Лучныков, решті підприємств потрібна серйозна модернізація і реконструкція. Необхідно побудувати або модернізувати установки гідроочищення дизельного палива, побудувати блоки ізомеризації. Перші кроки в цьому напрямі всіма НПЗ вже зроблені: вибрані ліцензіати, замовлені проекти і початі підготовчі будівельні роботи.

З 1 липня 2006 року, у зв`язку з переходом на екологічні норми Євро-2, в Україні заборонений продаж і реєстрація автомобілів з карбюраторними, а також інжекторнимі двигунами без каталітичних нейтралізаторів відпрацьованих газів (каталізаторів), що не відповідають норму Євро-2, повыдомляэ УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «В Україні запроваджуються нові стандарти якості бензину та дизпалива». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі