субота, 14 червня 2008 17:39

В Україні закрили "шахту–вбивцю"

На шахті імені Засядька заборонено видобуток вугілля у зв"язку з виявленням грубих порушень правил безпеки, що створюють загрозу життю і здоров"ю шахтарів.

Таке рішення було ухвалено за результатами перевірки інспекцією територіального управління Держгірпромнагляду по Донецькій області, повідомляє прес-служба відомства.

За даними прес-служби, на шахті опломбовані комбайн, діючий та резервний пускачі.

Перевіркою встановлено, що 18 східний вентиляційний штрек 18 східної лави звужений до 2 квадратних метрів, замість 18, передбачених проектом.

На цій та інших дільницях не виконуються заходи із попередження вибуху вугільного пилу: не здійснюється осланцювання та обмив виробки.

Крім того, згідно із планом ліквідації аварії, 18 східним вентиляційним штреком передбачена евакуація шахтарів у разі пожежі, або загазування. Але прохід зменшився настільки, що ним можливо виключно повзти, що фактично лишає шахтарів шансів врятуватися у випадку аварійної ситуації.

Заборонено також спуск у шахту працівників шахти імені Засядька, у зв"язку із тим, що вони не пройшли обов"язкове навчання правилам користування саморятівником.

"Тобто, у випадку загазування ці шахтарі не зможуть скористатися єдиним засобом захисту, який в такій ситуації може зберегти їм життя", - сказано у повідомленні.

За результатами перевірки також було встановлено, що майже половина шахтарів не пройшли обов"язковий медичний профілактичний огляд.

Крім того, заборонено експлуатацію і опломбовано вантажно-людський підйом N3. Причина – завершилися терміни експлуатації кліті, підйомної машини та причіпного пристрою.

Як відомо, у 2007 році на шахті Засядька сталася найбільша аварія за роки незалежності України. У результаті серії вибухів загинуло 153 гірників, повідомляє Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «В Україні закрили "шахту–вбивцю"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі